3,7 cm Flakzwilling

Nationalmuseets Samlinger. Det er uvist hvorfra i Danmark den viste kanon er fra, men det er samme type der formodes at været brugt på f.eks. Røsnæs.

Den blev betjent af en bemanding på 6-7 mand, hvoraf de to stod bagpå (man kan se en plade der stikker ud bagtil) og en på hver side (grenen på foto dækker for en metalplade man kunne side på og der betjene kanonen – man kan dog se fodpladen nederst th. Ref. 18) Den øvrige personel sikrede ammunition.

Det er lidt usikkert nøjagtigt hvilke type flak artilleri der er tale om, på Røsnæs, men ud fra beskrivelserne fra den journalist der var at besøge området lige efter befrielsen (ref. 3) og ud fra “Kystartilleri i Danmark 1940-1945” 10) må der være tale om tysk produceret fuldautomatisk let luftværnskanon. Den blev også anvendt på andre anlæg, som f.eks. Hesbjerg hvor dette foto stammer fra (ref. 94)

Oprindelsesland: Tyskland

Oprindelig anvendelse: Luftværnskanon

Fabrikant: Rheinmetall-Borsig

Konstruktions år: 1943

Vægt i stilling: 2.780 kg kg

Max rækkevidde: 4.800 m

Max. Skudhastighed: 500 s/min

Granat vægt: 0,64 kg

Mundingshastighed: 840 m/s

Brugt i: Røsnæs, Hesbjerg

Ref. 10)


Note:

Den lidt specielle “tvilling kanon” var en tysk luftværnskanon beregnet til at bekæmpe lavtgående fly med. Den havde en høj skudhastighed (500 skud i minuttet) hvorfor den ligeledes var særdeles effektiv mod køretøjer, mindre fartøjer og ikke mindst infanteri.

2 kommentarer

  1. Hej. Der stod også en på Fyns hoved stillingen. Vh Jens

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *