Grevinge skov

Feltflyvepladsen ved Grevinge skov lidt syd øst for Vig

I foråret 1944 begyndte anlæggelsen af 13 nye feltflyvepladser i Danmark og en af dem blev placeret i Grevinge skov. Dem var dimensioneret til en gruppe af en- eller to-motorerede jagerfly og var spartansk indrettet. I bund og grund bestod den bare af en planeret græsmark med målene 1.000 x 150-300 meter, dækningsrum af træ og et nedgravet brændstofs depot (nedgravede tønder) ref. 9)

Under krigen fik modstandsbevægelsen adgang til området og tegnede det op og sendt til de allierede. I følge disse optegnelser skulle der have ligget en mandskabsbunker og et ammunitionslager, ud over selve flyvepladsen. 21)

Markering med blå angiver ca. placering af de to landingsbaner.

Der blev anlagt veje og bygget en lille bro til transport af flyvemaskinerne. Deres standpladser var inde i skoven godt dækket under trækronerne, med jordvolde omkring. 21)


Hvis man kigger godt efter, kan man stadig i dag se de områder der var gravet af til flyvemaskinerne. Inde i skoven er også en lidt mærkværdig “bygning” som mest af alt ligner en ovn. Det er ukendt hvad den har været brugt til.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *