Arløse

Tysk betegnelse: Flugplatz Förslev

I foråret 1944 begyndte anlæggelsen af 13 nye feltflyveplader i Danmark og en af dem blev placeret ved Kohaven syd for Arløse og Førslev.


Omkring 1. april 1944 var der ca. 50 mand i gang med arbejdet. For at give plads til landingsbanerne blev flere huse revet ned.

Pladsen var på ca. 40 tønder land, 50 meter bred og strakte sig fra et hegn der løb mellem Kohavens nordøstlige hjørne og Førslevvej over Arløse-Førslev vejen vest om præstegården ned til Holsteinsminde, (som i dag hedder Hjortholm.) Nord for Arløse-Førslevvejen var der yderligere nedgravet dækningsgrave og øst for Førselvvej var der indrettet vognskjul.

I Sneslev et stykke derfra var der indrettet barak stor nok til 10 mand.

 19) Google and the Google logo are registered trademarks of Google LLC, used with permission.
Placering er baseret på skriftlig forklaring – nøjagtig placering mangler, men det er i dette område.

De var dimensioneret til en gruppe af en- eller tomotorede jagerfly og var spartansk indrettet. En typisk feltflyveplads bestod af en planet græsmark, dækningsrum af tre og nedgravede brændstofs depoter (typisk tønder der var gravet ned). Denne plads var stor nok til tre flyvemaskiner.

Der er rapporter om at der har landet fly et par gange under krigen.

Pladsen blev nedlagt januar 1945 men først den 8. marts 1946 fik ejeren af grunden lov til at pløje området op igen. I samme periode kom et firma ind og sløjfede dækningsgrave og depoter – alt træ blev genbrugt. 63)


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *